به گزارش سلام لردگان، به نقل از مرصاد، چندي پيش پيشنويس قطعنامه کميته روابط خارجي اروپا عليه ايران در حالي نوشته شد که يکي از شاه بيت هاي آن غير دمکراتيک خواندن انتخابات رياست جمهوري در ايران است. انتخاباتي که در ?? خرداد سال ???? با مشارکت حدود ?? درصدي به سود جناح مخالف دولت اجرايي حاکم در ايران به پايان رسيد.
اين درشت گويي هاي پارلمان بحران زده اروپا در حالي است که مشارکت مردم اروپا در آخرين انتخابات پارلمان اروپا که در سال ???? برگزار شد به سختي به ?? درصد رسيد و بسياري از تيترهاي خبرگزاري ها و روزنامه هاي پايتخت هاي اروپايي به بي تفاوتي شهروندان قاره سبز به سرنوشت خود اختصاص يافت.
يورونيوز سيلويا توتووا در آن روزها به نقل از يک شهروند اسلواک نوشت: “فکر نمي کنم مردم بدانند که نمايندگان پارلمان اروپا دقيقا چه کاري مي کنند و اينکه مي توانند ما را در امور اداري منطقه اي کمک کنند.”
ترغيب مردم براي استفاده از حق راي خود و افزايش مشروعيت سياسي، چالشي است که دولتمردان تمام کشورهاي اروپايي با آن روبرو هستند.
جالب است بدانيد که مجموع مشارکت پايين شهروندان اروپايي در حالي است که در برخي از کشورهاي اروپا مثل بلژيک و لوکزامبورگ شرکت در انتخابات اجباري است. با اين حال بالا رفتن آمار مشارکت در اين کشورها کمکي به بالارفتن ميانگين حضور مردم اروپا در انتخابات پارلمان نيم بند اين قاره نکرده است.
روبرت هايسل، رييس بخش اطلاعات و آمار در پارلمان اروپا مي گويد:
“ميزان مشارکت در انتخابات پارلمان اروپا بسيار ضعيف است هميشه با يک چالش مواجه هستيم زيرا ما بايد براي بالابردن علاقه مردم نسبت به پارلمان اروپا و انتخابات در اروپا تلاش کنيم. بايد زمينه اي ايجاد کنيم تا بين گروهها و افراد مختلف و نمايندگان پارلمان اروپا گفتگو برقرار شود مثلا بين شرکتهاي خصوصي و نمايندگان و يا مردم عادي و نمايندگانشان در پارلمان اروپا.”
با همه اين وجود کميته روابط خارجي پارلمان اروپا در اقدامي مضحک پيش نويس قطعنامه را براي راي گيري در روز پنجشنبه هفته جاري آماده کرده است که در آن انتخابات رياست جمهوري در ايران را غير دمکراتيک مي خواند و معلوم نيست سران اروپا اين اعتماد به نفس کاذب خود را از کجا به دست آورده اند.
نگاهي به آمار مقايسه اي مشارکت در انتخابات هاي ايران با برخي از کشورهاي مدعي دمکراسي به روشن تر شدن موضوع کمک مي کند.